За нас

ПЗУ ОСКАР ЛЕК е формирана во 1996 год со цел покрај фармација ,да се занимава и со ПОДОЛОГИЈА (решавање на сите проблеми на стопалото со ортопедски- анатомски влошки и ортози).За таа цел се донесени најдобрите компјутерски програми, машини и репроматеријали од најдобрата Француска Фирма Капрон за изработка на ортопедски влошки и ортози.Со ова за првпат во Македонија почнаа да се изработуваат индивидуални компјутерски дизајнирани ортопески анатомски влошки за секое стопало посебно и за секој проблем посебно.

Од 2006 год почнавме и со изработка на ортопедски и анатомски влошки за секој спорт посебно (фудбал, кошарка, ракомет, одбојка, скијање, тенис, голф, рагби, трчање, пешачење, планинарење и др) и за решавање на сите проблеми кој ги имаат спортистите и рекреативците со стопалата. Во понатамошното работење согледувајќи ги и другите проблеми на стапалата решивме да ја воведеме и хироподијата (медицинска обработка на стапалата) обработка на жулеви, задебелувања,волчје око, враснати- задебелени-вклештени ноктии и нокти зафатени со габични и бактериски инфекции. Потребата од препарати за нега на стопалата го решивме со носењето на најдобрата медицинска козметика од програмата на реномираната Германска фирма ГЕВОЛ,со која се негуваат и одржуваат стопалата и нозете во најдобра форма.

Термините се закажуваат на тел.02-3132-227